В Швейцарії для проведення дорожніх робіт без зупинки руху транспорту створили пересувний шляхопровідний міст ASTRA Bridge.

Про це пише ЦТС з посиланням на Railway Gazette.

Це мобільний міст для будівельних майданчиків, призначений для використання під час проведення ремонтних робіт на автомагістралях.

Довжина конструкції складає 240 метрів, у ній десятки сегментів та 96 коліс, а важить міст 1250 тонн.

До потрібної ділянки його везуть частинами, після чого збирають і запускають рух у дві смуги. Знизу дорожники працюють на 100-метровому відрізку, щойно з ним закінчать, міст своїм ходом на дистанційному управлінні переїжджає на сотню метрів уперед.

Поки мостом рухається транспортний засіб, під мостом можна вести будівельні роботи. Це дозволяє проводити роботи протягом дня без перекриттів та перенаправлення руху транспорту. На зустрічній смузі скорочення смуги руху, зменшення ширини смуги руху та зниження швидкості зазвичай не потрібні. 

Просторовий поділ руху та ремонтних робіт підвищує безпеку учасників дорожнього руху та безпеку праці персоналу будівельного майданчика. Персонал також захищений від дорожнього шуму та негоди, а стресова робота у нічний час виключена.