Залізниці Німеччини (Deutsche Bahn) на виставці DBME 2024 у Берліні представили низку інноваційних дизайнерських та технічних рішень у сфері інтер'єрів поїздів, просторів на вокзалах, інформування пасажирів, технічного обслуговування рухомого складу та інфраструктури.

Про це пише ЦТС з посиланням на Railway Gazette.

Найбільший інтерес викликала модель купе з двома місцями для сидіння та складними столиками між ними у високошвидкісному поїзді ICE.

Натисканням кнопки скляні двері в купе можуть бути переключені в непрозорий стан. Ширина купе складає 2 м, глибина - 70 см. DB проводять випробування цього концепту і поки що не прийняли рішення про розміщення таких купе в реальних поїздах.

У поїздах далекого прямування DB бронювання місць не є обов'язковим. Влітку 2024 року планується запровадити послугу, яка дозволяє закріпити за пасажиром вже зайняте ним місце у поїзді ICE до конкретного пункту призначення, якщо це місце не було заброньовано заздалегідь. Відповідна інформація відображається на індикаторі над кріслом.

DB InfraGO - нова дочірня компанія DB, якій передані функції колишніх операторів залізничної інфраструктури та вокзалів, представила інтер'єри модернізованих вокзальних просторів.

Також було продемонстровано дизайн 25 центрів обслуговування пасажирів на найбільш завантажених станціях, які планується модернізувати протягом 5 років, починаючи з 2023 року.

Крім того, на виставці були продемонстровані застосовані в депо для поїздів ICE роботизовані системи для відкачування стічних вод із резервуарів у вагонах та їх постачання свіжою водою, а також технології E-Check для інспектування стану поїздів із використанням штучного інтелекту. Ці інноваційні технології дозволяють суттєво прискорити огляди та обслуговування високошвидкісних поїздів.

n2405090

n2405090-1

n2405090-2

n2405090-3