Литовський вантажний перевізник LTG Cargo запустив сервіс із перевезення вантажів у Латвії та Естонії для компанії Orlen Lietuva, яка керує єдиним нафтопереробним заводом у країнах Балтії.

Про це пише ЦТС з посиланням на Rail.insider.

Передбачається, що LTG Cargo забезпечуватиме надання послуг із перевезення литовських нафтопродуктів на всьому маршруті Бугеняй (Литва) - Валга (Естонія) протяжністю 311 км.

Надання послуг залізничних перевезень розпочато після укладення контракту з вантажним перевізником через міжнародний тендер, оголошений публічною компанією Orlen Lietuva.

"Минулого року Orlen Lietuva оголосила тендер на надання транспортних послуг у Латвії та Естонії, а також транзитом через Латвію. Я радий, що ситуація на ринку таких послуг змінилася. На ринку продовжують з’являтися приватні перевізники, здатні надавати послуги залізничних перевезень у країнах Балтії", - заявив генеральний директор компанії Orlen Lietuva Радослав Мішталевський.

Тепер LTG Cargo може перевозити вантажі через країни Балтії поїздами вагою до 5300 т з вагонами або цистернами. Вантаж із Литви через Латвію до естонської станції Валга в середньому буде доправлено менш ніж за день.

У майбутньому планується розвинути залізничний вантажний коридор довжиною понад 1200 км з Фінляндії до Центральної Європи.

"Ми розширюємо географію нашої діяльності, розпочавши надання послуг з вантажних перевезень у Латвії та Естонії одній з найбільших компаній регіону; досі такі послуги для цієї компанії надавалися лише в Литві. Ми сертифікували наші локомотиви на території Латвії, зібрали команду професіоналів. Розвиток міжнародних перевезень є нашим стратегічним завданням", - наголосила генеральний директор LTG Cargo Егле Шіме.