Варіант закриття кордону з Польщею для імпорту і експорту товарів не обговорювався під час зустрічі української делегації з міністром розвитку і технологій Польщі Кшиштофом Гетманом і міністром сільського господарства Польщі Чеславом Шєкєрським.

Як пише ЦТС, про це заявляє торговий представник України Тарас Качка.

"Ми змогли знайти спільну мову і працюємо над конструктивним рішенням, як розблокувати кордон і врахувати інтереси фермерів Польщі і України. Це не просто, але можливо… За всі 4 години переговорів опція закриття кордону не згадувалась. Як досить чітко сказав премʼєр-міністр Польщі Дональд Туск - це було би дуже болісним рішенням для наших економік", - написав Качка у Facebook.

"Поки без деталей, але конструктивне рішення можливе", - резюмував Качка.

Нагадаємо, раніше сьогодні прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск заявив, що Польща і Україна обговорюють можливе тимчасове закриття кордону та взаємне припинення торгівлі.

"Ми також обговорюємо з українською стороною тимчасове закриття кордону та припинення обміну товарами. Завтра я також буду обговорювати це з польськими фермерами", - зокрема, проінформував Туск.

"У нас дуже серйозна проблема. Ми є найбільш проукраїнською державою і нацією (...), але ми також маємо найбільші проблеми в усій Європі через російсько-українську війну, - заявив сьогодні Дональд Туск. - Ми не можемо заплатити таку ціну. Ми постійно шукаємо рішення, яке захистить польський ринок від наводнення значно дешевшою сільськогосподарською продукцією".