Тарифи на внутрішні пасажирські та вантажні перевезення "Укрзалізницею" не підвищуватимуться, повідомив голова правління АТ УЗ Євген Лященко.

Про це пише ЦТС з посиланням на Укрінформ

"У фінансовому плані "Укрзалізниці" на цей рік не закладено підвищення тарифів на перевезення. Ні на пасажирські, ні на вантажні", - сказав Лященко.

Він підкреслив, що йдеться саме про внутрішні перевезення.

Щодо закордонних, то тут діє спільне з міжнародними партнерами ціноутворення.

"По закордонних - залежить не тільки від нас. Тому я не можу сказати стовідсотково, що зростання не буде. Проте якщо і буде, то точно незначне", - додав очільник УЗ.

Варто зазначити, що влітку 2022 року вантажні залізничні тарифи були підвищені відразу на 70%. Коефіцієнти були підвищені для всіх видів вантажів.

Наприкінці 2023 року генеральний директор Федерації роботодавців транспорту України (ФРТУ) Володимир Гусак інформував, що УЗ готує чергове підвищення залізничних тарифів, орієнтовно на 20% з початку 2024 року.

Президент об’єднання "Укрметалургпром" Олександр Каленков писав, що, за наявною у нього інформацією, у 2024 році УЗ планує збільшити собівартість послуг на 15%, адміністративних витрат - на 20%, збутових - на 24%.