"Метінвест" в 2023 році збільшив обсяги продукції, яку направив до Польщі, на 16% порівняно з 2022 роком.

Як пише ЦТС, про це в інтерв’ю Puls Biznesu розповіла керівниця відділу логістики Metinvest Polska Юлія Мєзєнцева.

"2023 рік був для нас дещо кращим, ніж попередній. На залізничній мережі Польщі вже не було стільки заторів і черг, що сприяло підвищенню ефективності перевезень. Проти минулого року ми зафіксували зростання тоннажу на 16%. Через польські порти та залізниці ми загалом перевезли 1,9 млн т", - повідомила Мєзєнцева.

Із зазначеного обсягу близько 1,3 млн т склала металопродукція, 378 тис. т - залізна руда, 237 тис. т - коксівне вугілля.

З усього обсягу продукції, доставленої з України до Польщі, 939 тис. т було експортовано до інших країн через польські порти. Частину продукції далі везли з Польщі залізницею або вантажівками до Німеччини, Чехії, Італії, Словаччини та ін.

Говорячи про побоювання польського бізнесу, що українська металопродукція може зайняти значну частку тамтешнього ринку, керівниця відділу логістики Metinvest Polska зауважила: "У 2021 році безпосередньо на польський ринок пішло 1,2 млн т нашої металопродукції, через рік - 0,7 млн т, а у 2023 році - 0,8 млн т. Через війну ми маємо обмежені можливості для зростання виробництва та постачання".

Нагадаємо, восени минулого року повідомлялося, що Група "Метінвест" планує інвестувати у розвиток логістичного центру для перевезення металопродукції у польському Катовіце.

В 2022 році "Метінвест" встановив власне портове обладнання в Польщі, аби налагодити перевалку.