В Румунії запускається нова авіакомпанія Bees Airlines, яка використовує ім'я та стилістику української авіакомпанії Bees Airline. Відмінність полягає лише в одній літері - s.

Про це пише ЦТС з посиланням на Avianews.

На сайті авіаперевізника зазначено, що зараз він проходить сертифікацію та очікує здійснити перший рейс зі столиці Румунії Бухареста навесні 2024 року.

Румунська Bees Airlines має намір виконувати міжнародні чартерні перельоти до міст Європи, Азії та Африки на 180-місцевому літаку Airbus A320.

Авіаційний реєстр airfleets.net зазначає, що Bees Airlines готується до введення в сервіс літака Airbus A320 із реєстрацією YR-BUZ. Він випущений у 2003 році і раніше літав у Великій Британії та Австралії.

Нагадаємо, що в лютому 2022 року лізингодавці зажадали від Bees Airline вивезти усі літаки за межі України. У його парку були чотири Boeing 737-800, власниками яких є американські компанії San Сlemente Leasing LLC та BANK OF UTAH. В авіакомпанії тоді уточнили, що лізингодавці дозволять повернути літаки в Україну після деескалації ситуації, пов'язаної з військовими ризиками.

Проте вже в серпні 2022 року авіакомпанія була позбавлена сертифікату експлуатанта у зв’язку з неможливістю "експлуатації не менше двох суден". Зокрема, в наказі, підписаному головою служби Державіаслужби України Олександром Більчуком, було вказано, що сертифікат №UA 059 авіаперевізника анулюється та має бути повернутий з експлуатаційними специфікаціями до служби.

В Bees Airline заявили, що вважають рішення Державної авіаційної служби України про анулювання сертифікату експлуатанта необґрунтованимАвіаперевізник зазначав, що збереження сертифікату експлуатанта Bees Airline не становило небезпеки для авіації і в його анулюванні не було жодної потреби.