В авіакомпанії Bees Airline заявили, що вважають рішення Державної авіаційної служби України про анулювання сертифікату експлуатанта необґрунтованим, пише ЦТС.

Повідомляється, що повітряні судна авіакомпанії вибули з експлуатації ще до 24 лютого внаслідок вимоги лізингодавця евакуювати літаки з території України через військові ризики. Саме тому авіакомпанія за власною ініціативою звернулась до Державної авіаційної служби України з проханням зупинити дію сертифікату експлуатанта.

"Маючи сертифікат (хоч і зупинений) є можливість продовжувати діяльність, надавати консультаційні послуги та зберігати висококваліфікований персонал. Однак регулятором прийнято рішення про анулювання сертифікату без належного попередження, яке передбачене авіаційними правилами та без консультацій з авіакомпанією", - додали в Bees Airline.

Авіаперевізник заявляє, що збереження сертифікату експлуатанта Bees Airline не становило небезпеки для авіації і в його анулюванні не було жодної потреби.

"Авіакомпанією подано скаргу до очільника Державної авіаційної служби України, а також звернення до Міністерства інфраструктури України щодо порушень, допущених при прийнятті наказу про анулювання сертифікату", - додали в авіакомпанії.