Українська авіакомпанія Bees Airline має намір в майбутньому, коли буде відкритий авіаційний простір України, повернути необхідну кількість літаків та відновити виконання комерційних рейсів. Наразі у компанії залишилася діюча ліцензія на виконання перевезень і вона продовжує виконувати господарську діяльність, але не операційну.

Як передає ЦТС, про це в інтерв’ю Avianews розповів гендиректор авіаперевізника Євген Хайнацький.

Нагадаємо, що на поточному тижні стало відомо, що Державіаслужба позбавила Bees Airline сертифікату експлуатанта.

Коментуючи це і відповідаючи на питання, чи планує компанія відновити роботу після війни, Хайнацький сказав: "Маємо і обов’язково будемо працювати. Що для цього потрібно? Повернути до реєстру авіакомпанії не менше двох літаків і сертифікат відновиться. Чи можемо ми вести продаж квитків? Так, можемо це робити і зараз, тому що ліцензія на перевезення і їх продаж у нас діюча. Наразі компанія після деякого простою почала вести діяльність, але, на жаль, не операційну в зв’язку з такою неможливістю на/з території України. Ми - український перевізник, тому будемо чекати відкриття авіаційного простору, щоб розпочати наші перевезення".

Топ-менеджер також відзначив, що зараз авіакомпанія проводить господарську діяльність, пов’язану з наданням консультаційних та консалтингових послуг. Близько 20% працівників компанії (пілоти і бортпровідники) знайшли роботу за кордоном, але планують повернутися до роботи в Bees Airline у разі відновлення виконання польотів.