В компанії "Лемтранс" поділилися враженнями від спілкування з представниками державної влади, яке відбувалося на полях VI Міжнародної конференції "Залізниці України: розвиток та інвестиції", що проходила 20 лютого в Києві.

"Бізнесу важливо розуміти, які інвестиції в залізничий сектор може зараз залучити держава, щоб далі проаналізувати потреби ринку та підтримати приватними інвестиціями", - зазначили в "Лемтранс", якого цитує ЦТС

"Важливо було проговорити питання: залучення інвестицій в інфраструктурні проєкти;  імпортозаміщення виробництва деталей для рухомого складу; проєкт закону про залізничний транспорт України: на якому він етапі, та чи є перспективи його прийняття в цьому році; ситуація на польсько-українському кордоні", - поділилися в компанії.

В "Лемтранс" підсумували, що разом із своєю дочірньою компанією "Левада Карго" будуть і надалі продовжувати розвивати сухопутні логістичні коридори, пропонувати нові маршрути, нові термінали, та підвищувати ефективність перевезень.

Щодо прийняття закону про залізничний транспорт, в ході конференції перша заступниця голови Комітету з питань транспорту та інфраструктури Верховної Ради України Юлія Клименко відзначила, що Світовий банк вимагає в одному з пакетів, який передбачає надання кредитів для України, прийняття даного законодавчого акту. Вона висловила припущення, що, з огляду на це, законопроєкт може бути розглянутий до кінця поточного року.

Нагадаємо, що в 2023 році Група "Лемтранс" інвестувала в інфраструктурні та логістичні проекти в Україні понад 160 млн грн, з яких більше 153 млн грн було направлено на розвиток термінального і контейнерного бізнесу.

Також було прийнято рішення розпочати проєктні роботи щодо ще двох нових контейнерних терміналів, які будуть розташовані на території України. Нові термінали Групи можуть з’явитися у Фастові та Вінниці