На пунктах пропуску "Ягодин-Дорогуськ" та "Порубне-Сірет" за підтримки Проекту USAID "Економічна підтримка України" почали встановлювати модульні будівлі в рамках модернізаціії прикордонних КПП.

Про це пише ЦТС з посиланням на інформацію Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури України.

"Ці споруди є першими з 33 будівель, що будуть розміщені. Частина з них використовуватиметься як офіси для співробітників Державної митної та прикордонної Служб України. Окремо доставили модульні споруди - 4 для пункту пропуску у Волинській області, 2 - для Чернівецької області. До кінця лютого буде підведено електроенергію та інші інженерні комунікації для всіх модульних будівель", - йдеться в повідомленні.

Встановлення модульних споруд покращить умови роботи працівників митних та прикордонних служб, а також зробить комфортнішим перебування людей, які перетинають українсько-польський та українсько-румунський кордон.

Зазначається, що завдяки модульним будівлям підвищиться операційна ефективність чотирьох ключових пунктів перетину на західних кордонах України. Вони є критично важливими інфраструктурними об’єктами і для експорту українського зерна. 

"Агентство відновлення бере під управління 29 КПП, 23 вже передано до сфери управління Агентства, на 11 розпочато ремонтні роботи. Наша задача  - покращити експортну логістику, а також логістику вантажів військового та гуманітарного призначення", - заявив голова Агентства відновлення Мустафа Найєм.  

Минулого року у рамках Проекту USAID "Економічна підтримка України" на пункті пропуску українсько-польського кордону модернізували систему освітлення та замінили дорожні знаки.

У 2023-2026 роках Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) має намір виділити 115 млн доларів США на підтримку Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури України, "Укрзалізниці" та Державної митної служби України з метою модернізації пунктів перетину кордону України з Польщею, Угорщиною, Румунією, Молдовою та Словаччиною для збільшення обсягів торгівлі, експорту зерна.

photo_2024-02-01_16-59-20

photo_2024-02-01_16-59-20 (2)

photo_2024-02-01_16-59-20 (3)