Компанія Alstom підписала з оператором регіональних пасажирських перевезень DB Regio контракт про постачання 18 частково двоповерхових поїздів Coradia Max для маршрутної мережі Ostsee-Alster на території трьох федеральних земель півночі Німеччини.

Про це пише ЦТС з посиланням на Railway Gazette.

Раніше поїзди Coradia Max у компанії Alstom позначалися як Coradia Stream High Capacity.

Ввести поїзди в експлуатацію планують у грудні 2027 року спочатку на високозавантаженому маршруті Гамбург-Росток, а після модернізації та електрифікації окремих ділянок - і на маршруті Гамбург-Любек.

Замовлення включає дев'ять тривагонних та дев'ять п'ятивагонних поїздів підвищеної місткості. Це дозволить надати пасажирам значно (на величину до 50 %) більше місць у поїздах на окремих напрямках у години пікового завантаження порівняно з рухомим складом, що нині експлуатується. У тривагонних поїздах є 265 місць для сидіння, у п'ятивагонних - 462 місця.

Поїзди розраховані на швидкість руху 160 км/год, обладнані бортовими пристроями європейської системи керування рухом поїздів, Wi-Fi для безкоштовного доступу до мережі Інтернет та вікнами з покращеними умовами прийому сигналів стільникового зв'язку. Для маломобільних пасажирів забезпечено безбар'єрний доступ до вагонів поїзда майже на всіх станціях мережі OSTA. Ширина вагонів на рівні другого поверху збільшена, що робить салон більш просторим.

Поєднання одно- та двоповерхових вагонів у складі одного поїзда дозволяє оптимізувати його місткість за дотримання вимог безбар'єрного доступу.

Потяги Coradia Max мають великий попит у Європі, обсяг їх замовлень перевищує 500 одиниць.