До протесту перевізників на кордоні з Україною планують приєднатися польські фермери.

Про це пише ЦТС з посиланням на Bloomberg.

До акції протесту планують долучитися майже 100 фермерів з асоціації Oszukana wieś. Вони мають намір заблокувати КПП "Медика".

Зазначається, що блокада, яка почалася два тижні тому, призвела до того, що близько 20 000 транспортних засобів застрягли по обидва боки кордону, що змусило владу в Києві створити штаб допомоги українським водіям.

Польські далекобійники кажуть, що пом’якшення правил доступу до ЄС після вторгнення росії в Україну призвело до недобросовісної української конкуренції, що вплинуло на їхні прибутки. Київ відхилив їх вимогу про повернення до системи дозволів на в’їзд до ЄС для українських автоперевізників.

Раніше голова Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури Мустафа Найєм заявив, що вимоги польських перевізників повернути дозвільну систему для українських автоперевізників є безперспективними. Це обумовлено тим, що Угоду про лібералізацію вантажних перевезень автомобільним транспортом було ратифіковано всіма членами ЄС і підписано між Європейським союзом та Україною, а не з окремими країнами-членами.

Нагадаємо, ЦТС писав, що Україна та Польща готують позови щодо відшкодування збитків, завданих блокуванням прикордонних автомобільних пунктів пропуску через мітинг польських перевізників.