Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури спільно з профільними асоціаціями та перевізниками створило Штаб допомоги українським водіям. Його ключова задача - забезпечити їжею, питною водою, медикаментами та пальним водіїв, які заблоковані через протестні дії польських перевізників поблизу українського кордону, пише ЦТС. 

За кожним з трьох пунктів перетину кордону закріплений координатор, який збирає потреби та знаходиться на постійному звʼязку з водіями. 

Зазначається, що українські водії понад 10 днів залишаються заблокованими на польському кордоні. Вбік Ягодина черга розтягнулася на понад 30 км, вбік Рави Руської - понад 10 км, убік Краківця - понад 16 кілометрів. 

На кордоні вже працює ініціативна команда, яка має 11 тисяч наборів для харчування, питну воду та необхідні ліки. 

Також міністерство спільно з профільними відомствами сприятиме евакуації водіїв на територію України, якщо виникатиме така потреба. 

Працюватиме штаб допоки кордон не буде розблокований та стабільність руху через пункти пропуску не буде відновлена.

Крім того, заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України Сергій Деркач повідомив, що польські перевізники попри обіцянки блокують проходження гуманітарної допомоги та цистерн з паливом. 

"Було зафіксувано численні факти, коли цистерни з паливом та гуманітарка стоять в чергах", - зазначив він. 

Деркач додав, що інформацію про ці випадки передають польським колегам. "Чекаємо відповідь, як це корелюється з заявами про безперешкодний перетин таких вантажів", - підсумував він.