"Укрзалізниця" в рамках розвитку інтермодальних перевезень оновлює парк контейнерів. Компанія до кінця року планує закупити 1 тис. контейнерів.

Про це пише ЦТС з посиланням на інформацію АТ УЗ.

Зокрема, планується придбати 500 двадцятифутових контейнерів Open Top для перевезення сипучих вантажів, зокрема руди, та 500 двадцятифутових Bulk-контейнерів для перевезення сільськогосподарської продукції, зокрема зерна.

"Закупівля відбувається у відповідності з українським законодавством, з урахуванням особливостей здійснення публічних закупівель під час воєнного стану", - йдеться в повідомленні.

Планується підписати пряму угоду з найбільшим світовим виробником.

Попередній збір комерційних пропозицій проводиться через SmartTender.

Контейнери мають бути виготовлені до кінця року та поставлені АТ "Укрзалізниця" у першому кварталі 2024 року. Для рівних умов усім потенційним постачальникам серед базисних умов постачання вантажну станцію "Київ-Ліски" визначено, як місце постачання контейнерів.

"Наразі близько 40% вантажоперевезень залізничним транспортом у Європі здійснюються в контейнерах, в України цей показник сягає лише 3%. Натомість попит на ці перевезення постійно зростає. Зокрема, вже користуються попитом інтермодальні поїзди, що курсують до морських портів країн Балтії", - підкреслили в компанії.