Найбільша пивоварна компанія Австрії Brau Union Österreich та нідерландська торгова мережа SPAR спільно з австрійським вантажним оператором Rail Cargo Group розпочали мультимодальні перевезення пивної продукції та інших напоїв.

Про це пише ЦТС з посиланням на Railway Gazette.

Залізничне плече цього мультимодального сервісу пов'язує станцію "Відень-Південна" із терміналами біля складів SPAR на території Австрії.

Автотранспорт використовується лише на ділянках першої та останньої милі. Так, вантажні автомобілі забирають тентовані обмінні кузови з пивом та іншими напоями на заводі Brau Union у місті Швехат неподалік австрійської столиці та доставляють їх на станцію "Відень-Південна", звідти вантаж повагонною відправкою вирушає на термінали поряд із сімома складами торгової мережі.

Ця ініціатива реалізована багато в чому завдяки тому, що RCG у квітні 2023 року прийняв рішення про закупівлю 300 нових обмінних кузовів тентів - вони не вимагають наявності під'їзних шляхів і придатні до операцій завантаження/розвантаження як з обох сторін, так і зверху.

На даний момент у перевезеннях напоїв Brau Union Österreich вже задіяно вісім таких кузовів. Тентовані кузови можуть бути використані для перевезення продукції та інших галузей промисловості, наприклад хімічної та автомобільної.

TR08FRVRX2W34SPX