Якщо влада Польщі не вирішить питання блокування пунктів пропуску на кордоні з Україною, Єврокомісія може розпочати карну процедуру проти Польщі.

Як пише ЦТС, про це повідомив журналіст польського видання RMF FM у Брюселі.

Польська влада, відповідно до законодавства ЄС, зобов’язана забезпечити вільний рух українських вантажівок на прикордонних переходах, повідомив речник Єврокомісії. 

В Єврокомісії вважають, що польська влада не робить усе можливе, щоб вирішити проблему та припинити протест польських перевізників. 

Офіційно ЄК не хоче коментувати заходи, які може вжити проти польської влади, оскільки переговори з Польщею та Україною тривають.

"Європейська комісія все ще підтримує контакти з владою обох країн, ми не можемо коментувати потенційні заходи, оскільки обговорення тривають", - додав речник ЄК.

Неофіційно журналісту RMF FM стало відомо, що розглядається процедура порушення законодавства ЄС у зв’язку з порушенням польською владою положень регламенту ЄС про лібералізацію торгівлі з Україною, яку нещодавно продовжили до червня 2024 року. Наразі Комісія вивчає правові підстави для відкриття процедури.