В австралійському Мельбурні курсуватиме прототип трамваю класу G, який був виготовлений компанією Alstom для отримання відгуків від пасажирів, водіїв, технічних груп і груп з питань доступності перед серійним виробництвом.

Як пише ЦТС з посиланням на Railway gazette, в 2022 році штат Вікторія уклав з Alstom рамковий контракт на суму 700 млн євро на постачання 100 трамваїв Flexity 2 і забезпечення 15-річного обслуговування.

Закупівля великої партії низькопідлогових трамваїв має на меті збільшити пропускну спроможність трамвайних маршрутів Мельбурна, населення якого зростає, а також покращити доступність, дозволивши вивести з експлуатації всі вагони з високим рівнем підлоги до 2032 року.

Трисекційні трамваї довжиною 25 м будуть вміщати до 150 пасажирів. За потреби, для збільшення провізної здатності довжину можна буде збільшити до 35 м.

Трамваї будуть вироблятися компанією Alstom на колишньому заводі Bombardier Transportation Dandenong. Локалізація складе до 65% місцевих комплектуючих.

"Це найбільша інвестиція в трамваї місцевого виробництва в історії Австралії", - заявив міністр громадського транспорту штату Вікторія Габріель Вільямс.