31 жовтня пройшла Ставка верховного головнокомандувача, значна частина якої була присвячена безпековій ситуації у Чорному морі та навколо українських портів.

Як пише ЦТС, про це повідомив президент України Володимир Зеленський.

"У Міжнародний день Чорного моря - про безпеку саме в цьому регіоні. Безперешкодна робота "зернового коридору". Боротьба з діями ворога, які ставлять під загрозу мирне судноплавство. Зниження спроможностей ворожого флоту. Доповіді командувача ВМС ЗСУ Неїжпапи, начальника ГУР МО Буданова, голови СБУ Малюка", - написав Зеленський.

"Безпека Одещини: захист людей, енергетичних об’єктів, портової інфраструктури. Посилення регіональної системи ППО. Так само посилення протиповітряної оборони та захист об’єктів критичної інфраструктури в прикордонних та прифронтових регіонах", - окреслив він ще одне коло питань.

Нагадаємо, раніше в ОК "Південь" заявили, що тимчасовий чорноморський коридор, оголошений Україною, працює, виходячи з безпекової ситуації. "Забезпечення роботи цього коридору запропоновано в умовах, яких можуть дотримуватися Сили оборони й забезпечувати безпекову складову в тому обсязі, в якому це можливо", - сказала спікерка ОК "Південь", додавши, що робота морського коридору здійснюється без гарантій міжнародних партнерів і забезпечується українськими військовими.