Стабільного графіка роботи тимчасового коридору в Чорному морі, оголошеного Україною, наразі не існує. Судна йдуть тоді, коли дозволяє безпекова ситуація.

Як пише ЦТС з посиланням на Економічну правду, про це сьогодні заявила речниця об'єднаного пресцентру Оперативного командування "Південь".

"Графіку стійкого немає, є можливості, які реалізуються за підтримки сил оборони", - пояснила вона.

"Забезпечення роботи цього коридору запропоновано в умовах, яких можуть дотримуватися Сили оборони й забезпечувати безпекову складову в тому обсязі, в якому це можливо", - сказала спікерка ОК "Південь", додавши, що робота морського коридору здійснюється без гарантій міжнародних партнерів і забезпечується українськими військовими.

Гуменюк зауважила, що судна заходять і виходять із коридору лише тоді, коли військові впевнені, що ця операція відбудеться максимально безпечно.

Нагадаємо, що на минулому тижні Українська зернова асоціація висловила занепокоєння повідомленнями учасників зернового ринку про необґрунтовану затримку завантажених зерном суден для експорту в портах Великої Одеси.

Представники металургів також заявляли про незрозумілі затримки з виходом з портів суден з вантажами ГМК. Учасники ринку, крім того, заявляли про необгрунтовані вимоги з боку представників портової адміністрації у Чорноморську щодо надання інформації про вантажовідправників та не включення судна до плану/черги проходження тимчасового морського коридору у випадку не надання запитуваної інформації.

В свою чергу, у Мінвідновлення заперечили непрогнозовану зупинку тимчасового коридору для руху цивільних суден з та до портів Великої Одеси, відзначивши, що функціонування маршруту відбувається з урахуванням військової обстановки та погодних умов.