Через польський канал в обхід росії від початку його відкриття пройшли вже майже дві тисячі суден

Новини 21241 перегляд
Facebook0 Twitter

У 2023 році судноплавним каналом через Віслинську косу скористалося 1311 суден.

В Польщі по судноплавному каналу через Віслинську косу, який з'єднав Балтійське море з Віслинською затокою та дозволив суднам заходити до порту Ельблонг в обхід Калінінградської області рф, станом на вересень 2023 року пройшло вже 1778 суден.

Про це пише ЦТС з посиланням на Рortal Мorski.

Зазначається, що з 18 вересня 2022 року по 10 вересня 2023 року каналом скористалися загалом 1778 одиниць, у тому числі 1311 у поточному році.

Більшість, 1304 суден - прогулянкові. Крім того, за цей період було зафіксовано 312 комерційних суден. Решта - риболовецькі та державні судна.

Наразі на Віслінській косі йдуть роботи, пов’язані з продовженням реалізації інших етапів проекту - укріплення берегів річки Ельблонг - роботи виконані на 90 відсотків. Також на початку липня 2023 року було введено в експлуатацію новий поворотний міст через річку.

Також найближчим часом планується оголосити тендерну процедуру на проведення днопоглиблювальних робіт на річці Ельблонг поблизу порту Ельблонг.  Після виконання цих робіт до порту Ельблонг зможуть увійти морські судна довжиною 100 м і осадкою 4,5 м.

Роботи не включатимуть ділянку в самому порту, оскільки днопоглиблення фарватеру в цьому місці є відповідальністю адміністрації порту.

Нагадаємо, що канал через Віслинську косу було офіційно запущено в експлуатацію 17 вересня 2022 року, на 83-тю річницю вторгнення радянських військ до Польщі.

В травні 2022 року на каналі було відкрито прикордонний пункт пропуску"Вперше в післявоєнній історії нашої країни ми можемо сказати, що ми маємо вільний доступ до Віслинської лагуни і нам не потрібно отримувати згоду нашого східного сусіда", - сказав тоді очільник Поморського воєводства Даріуш Дреліх.

Наверх