Світовий лідер на ринку гальмівних систем для залізничного та комерційного транспорту - німецький концерн Knorr-Bremse - на поточному тижні відкрив у польському Жешуві, що в 80 км від українського кордону, виробничий та сервісний центру в науково-технологічному парку в зоні економічної активності "Жешув-Двожиско".

Як пише ЦТС, з посиланням на інформацію компанії, підприємство в Жешуві має стати провідним сервісним центром гідравлічних гальмівних систем виробника для залізничного транспорту в Європі. Також тут буде розпочато виробництво систем кондиціонування повітря та електричних компонентів Power Electric для залізничного транспорту.

"Наразі в Жешуві працюють три бізнес-підрозділи з нашого залізничного портфоліо: системи опалення, вентиляції та кондиціонування повітря, силові електричні компоненти для залізничного транспорту та гальмівні системи, які виробляють та обслуговують обладнання для польського ринку, а також для Західної та Центрально-Східної Європи. У майбутньому ми плануємо розширити діяльність фабрики, включивши в неї інші спеціалізації", - заявив Яцек Білас, президент правління Knorr-Bremse в Польщі.

Зараз на виробництві працює понад 140 осіб. Очікується, що в найближчі роки ця кількість зросте до 400 осіб. Також протягом наступних років мають намір розширити площу підприємства.

Knorr-Bremse має більш ніж 115-річну історію, зараз близько 100 підприємств концерну працюють у 30 країнах .