Південнокорейська суднобудівна компанія Samsung Heavy Industries представила свій винахід - Special Structure Anti-Container Loss (SSA-CL) - технологією для мінімізації випадків втрати контейнерів на суднах у несприятливих погодних умовах.

Про це пише ЦТС з посиланням на The Maritime Executive.

SSA-CL кріпиться до суднового містка та обмежує бічне переміщення контейнерів. За рахунок цієї технології, за оцінкою розробників, рівень втрати контейнерів може знизитися до 70%.

Нововведення не впливає на контейнероємність судна та забезпечує сумісність з існуючими судами.

Концептуальний проект SSA-CL отримав схвалення великих класифікаційних товариств, зокрема DNV, ABS, LR та KR. Samsung Heavy Industries також отримала патенти на цю технологію у більш ніж 10 країнах.

Зазначається, що Міжнародна морська організація (IMO) посилює правила розміщення контейнерів, оскільки втрачені в морі контейнери створюють ризик зіткнення з іншими суднами та сприяють забрудненню морського середовища.

Нагадаємо, ЦТС писав, що за даними Всесвітньої ради судноплавства (WSC), середня кількість контейнерів, втрачених при морському перевезенні, у 2022 році склала 661 одиницю. 

За останні 15 років у світі щорічно губилося в морі в середньому 1566 контейнерів.

Середня кількість втрачених контейнерів за останні три роки, з 2020 до 2022 року, становить 2301 контейнер, тоді як з 2017 по 2019 рік втрачали в середньому по 779 контейнерів на рік.

У 2020 році судна втратили понад 3 тис. контейнерів, з початку 2021 року за борт пішло понад 1 тис. контейнерів. Це був рекордний показник за останні сім років.