Hapag-Lloyd виявив інтерес до придбання південнокорейського перевізника HMM.

Про це пише ЦТС з посиланням на The Loadstar.

Зазначається, що джерела видання на корейському ринку цінних паперів та інвестиційно-банківських послуг повідомили, що всього за три дні до закриття торгів Hapag-Lloyd запросив повідомлення про проведення торгів у Samsung Securities, який займається продажем контрольного пакету акцій HMM, що належить державі.

"Hapag-Lloyd завжди вивчає можливості для подальшого розвитку та розширення свого бізнесу. У цьому контексті ми також аналізуємо, чи можуть інвестиції в інші контейнерні лінії створити ще сильнішого гравця на ринку морських перевезень", - повідомив представник Hapag-Lloyd.

У липні державні компанії Korea Development Bank (KDB) та Korea Ocean Business Corp (KOBC) оголосили тендер на продаж 57,87% акцій HMM, які перейшли під контроль уряду після обміну боргу на акції у 2016 році. Після того, як бум морських перевезень на тлі пандемії приніс HMM рекордний прибуток, його вирішили вивести компанію з-під державної підтримки.

Заявки на придбання HMM подали п'ять південнокорейських компаній. Це логістична група LX Pantos, Samra Midas group (материнська компанія SM Line, партнера HMM), Harim Group (материнська компанія балкерного оператора Pan Ocean), Dongwon Group та Global Sae-A.

Вартість державної частки оцінюється у суму від 3,8 млрд до 7,6 млрд доларів.

На даний час Hapag-Lloyd має у своєму розпорядженні грошові активи в розмірі 7,38 млрд доларів і нерозподілений прибуток у 16,6 млрд доларів, що робить Hapag-Lloyd фінансово сильнішою, ніж корейські учасники торгів.