"Укрзалізниця" призначила директором представництва за кордоном Олександру Василенко, а Михайла Пластуна – директором своєї дочірньої компанії Ukrainian Railways Cargo Poland.

Про це пише ЦТС з посиланням на Бізнес Цензор.

Як повідомили у компанії, Олександра Василенко з 2022 року обіймала посаду директора Департаменту економічної дипломатії Міністерства закордонних справ, вона куруватиме всю міжнародну діяльність "Укрзалізниці".

До МЗС Василенко працювала радницею керівника "Укрзалізниці" та міністра інфраструктури.

"Зокрема, вона координувала національні транспортні ініціативи, тому дуже добре розуміє специфіку роботи залізниці, а її досвід роботи в МЗС може допомогти максимально швидко та ефективно євроінтегруватися залізничному транспорту України та стати повноцінним оператором вантажних перевезень на території країн Євросоюзу", - прокоментував призначення голова правління "Укрзалізниці" Євген Лященко. 

Він нагадав, що новостворена компанія Ukrainian Railways Cargo Poland - оператор "Укрзалізниці", який уже почав працювати в ЄС.

"Його головне завдання - забезпечити швидку логістику вантажів, що йдуть з України. З блокадою морських портів це надзвичайно важливе завдання для стабільного функціонування економіки країни та забезпечення експорту української продукції та сировини", - наголосив Лященко.

На першому етапі своєї роботи дочірня компанія надаватиме комплексні послуги вантажоперевезень, координацію роботи з європейськими операторами, вантажоперевізниками, прикордонними переходами, контроль за рухом рухомого складу товариства за кордоном.