В США дві малі залізниці в штаті Джорджія, що належать компанії Genesee & Wyoming, домовилися з Федеральною залізничною адміністрацією країни (FRA) про реалізацію пілотного проекту, мета якого полягає у випробуванні безпілотних рейкових екіпажів із тяговими акумуляторами, розроблені компанією Parallel Systems.

Про це пише ЦТС з посиланням на Railway Gazette.

Залізниці Georgia Central (GC) та Heart of Georgia (HOG) розраховують, що допрацьовані технології Parallel Systems дозволять їм сформувати новий бізнес із перевезення контейнерів у сполученні з портом Саванна на східному узбережжі США. Порт Саванна є третім за розміром портом країни.

Передбачається, що безпілотні екіпажі транспортуватимуть контейнери малодіяльними лініями, що дозволить пожвавити перевезення ними і прибрати з автомобільних доріг тисячі контейнеровозів.

Пілотний проект планується виконати під наглядом FRA у кілька етапів починаючи з 2024 року.

Залізниця GC завдовжки 340 км проходить від порту Саванна на схід до розташованого в штаті Джорджія міста Мейкон, а залізниця HOG завдовжки 375 км з'єднує міста Мідвілл та Престон у тому ж штаті. Обидві вони стикуються із залізницями першого класу CSX та Norfolk Southern.

Безпілотний екіпаж компанії Parallel Systems є моторним візком, що працює в автоматичному режимі з тяговими акумуляторами, обладнаний датчиками для виявлення перешкод. Пара таких візків може перевозити два контейнери на два яруси. Екіпажі з контейнерами здатні поєднуватися в колону за допомогою віртуального зчеплення.