Угорський національний оператор пасажирських перевезень MÁV-Start скасував рейси регіональних поїздів на 10 маршрутах, замінивши їх автобусами. У MÁV-Start пояснили це рішення нестачею рухомого складу.

Про це пише ЦТС з посиланням на Railway Gazette.

У групі MÁV вважають, що необхідно розробити довгострокову національну стратегію в галузі виробництва та закупівель рухомого складу. Так, рейкові автобуси Bzmot, що використовуються на регіональних маршрутах, побудовані в Чехословаччині період з 1971 по 1986 рік, застаріли і схильні до частих поломок.

Оператором автобусного парку, що замінив поїзда, є компанія Volánbusz, яка з січня 2021 року увійшла до складу групи MÁV як дочірнє підприємство.

За даними групи MÁV, запропоновані до перевезення сучасні автобуси мають всі умови для комфортної поїздки пасажирів. Вони обладнані системою інформування пасажирів, USB-портами, відеоспостереженням, місцями для колясок і велосипедів, пандусами для посадки та висадки маломобільних пасажирів  - як і при поїздці залізницею.

Мережа MÁV-Start включає 36 регіональних та місцевих маршрутів. Через пандемію коронавірусу розміри руху на деяких з них було скорочено до 1-2 пар поїздів на добу. Потім на окремих напрямках перевезення були відновлені в колишніх обсягах, у тому числі на п'яти з 10 маршрутів, де зараз поїзди замінили на автобуси.