За підсумками липня обсяг середньодобової передачі вагонів через прикордонний перехід Ізов-Грубешув становив 470 вагонів/добу, із них 382 одиниць прямували на експорт. Загальний показник на 109 вагонів (або 30%) перевищив обсяги червня, йшлося під час наради представників "Укрзалізниці" із польськими перевізниками.

Про це пише ЦТС з посиланням на Rail.insider.

"Основна причина такого зростання - те, що нарешті поїхали рудні вантажі через цей стик. Наприклад, за липень середній показник передачі руди через цей стик становив 204,4 вагона. Порівняно із минулим місяцем спостерігається зростання на 131 вагон на добу. Тобто майже втричі зросла передача руди по цьому стику", - пояснив заступник директора департаменту комерційної роботи АТ УЗ Валерій Ткачов.

Він зауважив, що стосовно передачі руди це найкращий показник у 2023 році. Раніше максимальний обсяг передачі зафіксовано у березні. Тоді руди передавали в середньому 203,9 вагона.

Також Ткачов наголосив на тому, що можна продовжувати нарощувати обсяг передачі. Наприклад, у березні цього року обсяг передачі через стик перевищував 500 вагонів на добу.