Чеський приватний перевізник RegioJet за перше півріччя 2023 року перевіз на маршруті в напрямку України Прага-Перемишль 111 тис. пасажирів.

Про це ЦТС повідомили в чеській компанії.

Зазначається, що даний показник перевищив пасажиропотік на загаданому маршруті за весь 2022 рік, коли кількість пасажирів склала 110 тис.

В компанії вважають, що RegioJet досяг цього успіху завдяки розширенню пропозиції українських міст у центральній та східній частині України, куди можна подорожувати з використанням єдиного квитка.

"Більшість сполучень на найближчі дні та тижні майже розпродані в обох напрямках. Зацікавленість є не лише серед громадян України, але й серед чехів, які подорожують до України, наприклад, у справах", - прокоментував Якуб Свобода, виконавчий директор залізничних перевезень RegioJet.

Нагадаємо, що RegioJet з червня 2022 року запустив щоденне курсування нічних поїздів із Праги до Перемишля, з подальшою пересадкою на поїзд УЗ до Львова, Тернополя, Хмельницького, Вінниці та Києва. З травня поточного року поїздку також можна продовжити до Дніпра, Запоріжжя, Полтави та Харкова.

Як писав ЦТС, чеський приватний оператор цього року планує запустити поїзд від Кошице до Чопа. З Кошице маршрут поїзда пролягає до Праги.