Чеський RegioJet - найбільший приватний залізничний оператор у Центральній Європі - планує запустити поїзд від Кошице до Чопа.

Про це в інтерв'ю ЦТС повідомив власник RegioJet Радим Янчура.

"Передусім, ми хочемо розширити наш діючий залізничний маршрут від Кошице до Чопа, а в перспективі - до Мукачева. А вже потім поєднати наш поїзд з поїздами "Укрзалізниці" і організувати перевезення до Івано-Франківська, Чернівців та інших міст на заході України", - зазначив він.

Янчура додав, що оскільки європейська колія доходить аж до Мукачева, є бажання запустити прямий нічний поїзд з Праги до Мукачева, аби люди могли сісти на поїзд увечері в Празі, а прокинутись вже у Мукачеві.

"Для цього необхідно відновити електрифікацію європейської колії на ділянці Чоп-Мукачево, раніше вона була електрифікована, але пізніше деякі ділянки контактної мережі були демонтовані", - додав власник RegioJet.

Також він підкреслив, що RegioJet готовий електрифікувати цю ділянку за власні кошти.

За словами Янчури, новий потяг до Чопа планують запустити вже у 2023 році - зараз компанія узгоджує графікі та умови з "Укрзалізницею".

Також власник RegioJet зазначив, що компанія має найбільшу частку перевезень на маршруті з Праги до Кошице, яке знаходиться за 70 км від Ужгорода.

"Розглядається питання продовження маршруту до міста Чоп в Закарпатській області, а в майбутньому - до Мукачева", - підсумував він.