Група "Метінвест" передала українським бійцям мобільний центр обробки даних - контейнер, в якому розташована сучасна серверна.

Про це пише ЦТС з посиланням на інформацію компанії.

Мобільний центр обробки даних (ЦОД) дозволяє зберігати величезну кількість даних, реалізовувати комплексні сучасні ІТ-проекти та впроваджувати облікові модульні системи. У разі потреби таку серверну можна перевезти на нове безпечне місце і розгорнути там, не втративши дані.

Ринкова вартість дата-центру - 15 млн грн.

Зазначається, що такі рішення використовують усі провідні армії світу у гарячих точках, щоб коригувати та координувати обмін даними.

У мобільному ЦОД можна змонтувати 11 комутаційних шаф: він містить систему безперебійного електроживлення та охолодження обладнання, а також систему автоматичного пожежогасіння.

Ключова перевага контейнерного рішення - мінімальна швидкість розгортання необхідної ІТ-інфраструктури: щоб збудувати таку серверну, потрібно витратити рік часу та виконати цілий комплекс будівельно-монтажних робіт.

"До нас звернулися військові, сказали, що їм знадобилося б таке обладнання. Цей дата-центр дозволяє обробляти великі масиви інформації, комунікації, забезпечувати злагодженість підрозділів. Такі використовують усі провідні армії світу в гарячих точках, щоб коригувати та координувати обмін даними. ЦОД обладнаний найсучаснішими системами від світових лідерів: комплектом відмовостійкого продуктивного серверного обладнання на базі рішення Cisco UCS, системою зберігання даних Dell EMC VNX та комплектом мережевого каналоутворювального обладнання Cisco для підключення центру обробки до зовнішніх каналів зв'язку", – розповів керівник проектного офісу генерального директора Групи "Метінвест" Олександр Водовіз.

a3dec277234e4f5a86499dd5899e9d77_1200x570