Аеропорт Франкфурта-на-Майні в травні 2023 року обслужив понад 5,1 млн пасажирів, повідомляється в офіційній заяві найбільшого аеропорту Німеччини, пише ЦТС.

Результат, отриманий за п’ятий місяць 2023 року на 12,2% вищий від досягнутого за аналогічний період минулого року, однак він нижчий на 17,5% порівняно з травнем 2019 року, тобто до спалаху пандемії коронавірусу.

Обсяг перевезення вантажів зменшився на 10,2% порівняно з тим же місяцем попереднього року.

Позитивні результати також зафіксували майже всі інші аеропорти групи Fraport, яка керує найбільшим аеропортом Німеччини. У травні аеропорт Любляни обслужив 110 926 пасажирів. Це на 30,4% більше, ніж у минулому році.

Кількість мандрівників в аеропортах Форталези та Порту-Алегрі зросла на 8,1%. У двох бразильських портах, якими керує група Fraport, було нараховано понад 1 млн пасажирів. Збільшення кількості зареєстрованих мандрівників на 14,8% повідомили в Лімі. Аеропорт столиці Перу за п'ятий місяць цього року обслужила майже 1,7 млн ​​пасажирів.

Чотирнадцять грецьких аеропортів, якими керує група Fraport, зафіксували зростання кількості пасажирів на 16,7%. Всього 3,3 млн мандрівників нарахували в аеропортах Ханьї на Криті, Кавали, Кефалонії, Керкіри на Корфу, Коса, Лесбоса, Міконоса, Превези, Родоса, Салонік, Самоса, Санторіні, Скіатоса та Закінтоса.

У свою чергу, аеропорти Бургаса та Варни обслужили на 30,3% більше пасажирів, ніж минулого року. В аеропортах курортів, розташованих на Чорному морі, у травні нарахували рівно 224 тис. мандрівників. Нарешті, 3,4 млн пасажирів обслужили в Анталії, Туреччина. Це результат на 27,7% вищий, ніж у травні минулого року.