Компанія Rail Baltic Estonia, що відповідає за реалізацію проекту Rail Baltica в Естонії, оголосила тендер на будівництво ділянки Лооне - Хагуді завдовжки 7,1 км, що проходить територіями муніципальних утворень Кохіла та Рапла. Контракт планується укласти наприкінці 2023 року, а розпочати будівельні роботи у 2024 році.

Про це пише ЦТС з посиланням на Кurier Кolejowy.

На цій ділянці збудують три залізничні мости (у тому числі один завдовжки 224 м), один автомобільний, а також два екодуки для безпечного перетину залізничної магістралі дикими тваринами. Крім того, буде встановлено 5 км шумозахисних екранів.

Ділянка Лооне-Хагуді у складі високошвидкісної лінії Rail Baltica перетне існуючу залізницю колії 1520 мм естонського оператора інфраструктури Edelaraudtee.

У районі населеного пункту Реа побудують тимчасову об'їзну автодорогу.

Протягом останніх шести місяців Rail Baltic Estonia вже оголошувала тендери на будівництво ділянок завдовжки 9,4 та 4,8 км. З урахуванням ділянки Лооне - Хагуді їхня загальна протяжність становитиме близько 21 км. До кінця 2023 року Rail Baltic Estonia планує проведення чергових тендерних процедур на залізничне будівництво приблизно в таких же обсягах.