CMA CGM відкрила на південному сході Іспанії новий залізничний маршрут, який зв'язує порт Валенсія та промислову зону на території міста Мурсія.

Про це пише ЦТС з посиланням на The Maritime Executive.

Ця залізнична ділянка є частиною Середземноморського коридору у складі трансєвропейської мережі TEN-T.

За інформацією CMA CGM, поки що буде організовано одне відправлення поїзда на тиждень.

Мурсія є відомим постачальником сільськогосподарської продукції. Нове залізничне сполучення дозволить компанії CMA CGM силами створеного нею 2021 році оператора Continental Rail обслуговувати одержувачів у 16 пунктах призначення на території Іспанії.

На доставку експортних відправлень з Мурсії до китайського Шанхаю потрібно 39 діб, в індійський Джавахарлал Неру Порт - до 32 діб, до Гамбурга і Нью-Йорка - по 10 діб. Імпортні вантажі з Шанхаю в Мурсію можуть бути перевезені за 31 день, з Джавахарлал Неру Порта - за 22 дні та з турецького порту Амбарлі - за 5 діб.

CMA CGM - не єдина велика компанія, яка виявила зацікавленість у розвитку залізничного сполучення з портом Валенсія. Починаючи з травня 2023 року судноплавні компанії, такі як MSC та COSCO, планують свою участь в організації прямого залізничного сполучення між портом та іспанською провінцією Бургос, де розташовані підприємства низки відомих компаній, у тому числі таких, як французька L'Oreal та японська виробник шин Bridgestone.