Міністерство транспорту та комунікацій Болгарії проводить тендери на закупівлю рухомого складу на загальну суму в 1,4 млрд євро. Переможці повинні також забезпечити технічне обслуговування нового рухомого складу протягом 15 років та навчання персоналу.

Про це пише ЦТС з посиланням на Railway Gazette.

Постачання очікується через 2-3 роки після укладання контрактів.

Закупівля виконується в рамках Національного плану відновлення та сталого розвитку країни при співфінансуванні з фондів Європейського союзу.

Рухомий склад належатиме міністерству транспорту та комунікацій, яке надасть його національному оператору BDŻ для виконання перевезень за контрактами.

За даними міністерства, заявки подали 32 компанії, у тому числі CRRC, Alstom, Siemens Mobility, Stadler Rail, CAF, Hyundai Rotem, Talgo, Škoda Transportation та ін.

Вартість найбільшого тендеру складає 613,6 млн євро; виконавець поставить 20 поїздів, розрахованих на максимальну швидкість руху 200 км/год, у тому числі десять чотиривагонних (300 місць) та десять п'ятивагонних (360 місць).

Щонайменше 10% місць мають бути адаптовані для громадян з обмеженою мобільністю. Вагони оснастять автоматичною системою підрахунку пасажирів.

Два тендери охоплюють приміські електропоїзди із максимальною швидкістю руху до 160 км/год. Перший, на суму 562,4 млн євро, включає постачання 35 одноповерхових електропоїздів на 200 місць, другий вартістю 209,6 млн євро - семи двоповерхових електропоїздів на 300 місць. Переможець четвертого тендеру поставить 18 маневрових локомотивів на суму 47,5 млн євро.