Представники данської судноплавної компанії Moller-Maersk відвідали порт Чорноморськ, де провели зустріч з заступником голови АМПУ Олексієм Востріковим, начальником Чорноморської філії АМПУ Максимом Широковим і директором ДП "МТП Чорноморськ" В’ячеславом Волошиним.

Як пише ЦТС з посиланням на інформацію АМПУ, у ході зустрічі обговорювалися перспективи розширення діяльності компанії на українському ринку, у тому числі можливості залучення данської судноплавної компанії до модернізації портової інфраструктури України, зокрема участі у концесії контейнерного терміналу Морського торговельного порту Чорноморськ.

"Представники компанії A.P. Moller-Maersk підтвердили значну зацікавленість в концесії контейнерного терміналу, що, на їх переконання, забезпечить не лише його стійкий розвиток та модернізацію відповідно до найсучасніших світових стандартів, але й сприятиме суттєвому розширенню торговельної і логістичної інфраструктури регіону зі створенням нових робочих місць, а також можливостей для зберігання продовольчих товарів і зерна", - заявили в Адміністрації морських портів України.

Нагадаємо, що Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України готує до передачі в концесію перший, контейнерний та п’ятий термінали в порту Чорноморськ.

Процес розпочався ще до повномасштабного вторгнення росії, зараз Міністерство його відновлює.

Перший етап - розробка технічно-економічного обґрунтування, наступний - проведення конкурсу серед бажаючих отримати в концесію термінали порту Чорноморськ.

Підготовку ТЕО профінансує Глобальний інфраструктурний фонд, експертів і консультантів залучає Європейський банк реконструкції та розвитку і Міжнародна фінансова корпорація (IFC).