Контейнерообіг німецького порту Гамбург у I квартал 2023 року скоротився на 16,9% порівняно з аналогічним періодом минулого року та склав 1,9 млн TEU, пише ЦТС.

У січні-березні 2023 року обробка морських вантажів склала 28,1 млн тонн, що на 10,2% менше у порівнянні з минулим роком.

Зазначається, що у звітний період спостерігалися позитивні зміни у торгівлі з Північною Америкою. Обробка імпортних, експортних та транзитних контейнерів, що доставляють на американських сервісах, зросла на 9,5% і склала 152 тис. TEU.

США продовжують посідати друге місце після Китаю серед основних торгових партнерів порту. Також на 31,7% зросла торгівля з Канадою (52 тис. TEU).

Обсяги перевалки насипних вантажів у порту Гамбург зросли на 5,4%, склавши 9,3 млн тонн. Позитивну динаміку відзначено і в сегменті наливних вантажів, у тому числі імпорт нафтопродуктів зріс на 27,4%.

Обробка сільськогосподарських вантажів збільшилася на 11,8%, склавши 1,8 млн тонн. На результатах позначилося зростання перевалки експортних зерна та кормів.

Кількість заходів за квартал контейнеровозів класу Megamax місткістю понад 18 тис. TEU збільшилась на 17,5% (67 суден). У порт Гамбурга здійснив перший суднозахід контейнеровоз OOCL Spain місткістю 24 188 TEU.

Як зазначив Аксель Маттерн, генеральний директор маркетингової організації порту Гамбург Hafen Hamburg Marketing e.V., "перший квартал виявився дуже складним для контейнерних перевезень. Зокрема, скасували свої суднозаходи деякі компанії, а у березні сталося кілька страйків, що вплинуло на результати порту у короткостроковій перспективі. Ці фактори завадили залізничним операторам заповнювати вагонні партії".