Левова частка експорту "Нібулону" проходить на сьогодні через новий перевантажувальний термінал в Ізмаїлі з подальшою рейдовою перевалкою в Констанці. З огляду на це, компанія має намір і далі розвивати термінал на Дунаї, створюючи там потужності для зберігання агропродукції.

Як пише ЦТС, про це розповів директор з логістики "Нібулону" Сергій Калкутін в інтерв’ю Портам України.

За словами топ-менеджера, філія "Бесарабська" дозволяє "Нібулону" виконувати близько 70% усіх експортних контрактів.

"Ми привозимо зерно до Ізмаїлу, перевантажуємо на судна і транспортуємо до румунського порту Констанца, частково використовуючи власний флот. Там його перевантажують вже на морські судна. Наш буксир один з небагатьох буксирів в Україні, що здійснює міжнародні переходи з вантажем до Констанци через гирло Бистре по Чорному морю. Крім того, декілька наших буксирів працюють в акваторії порту біля нашого терміналу в Ізмаїлі на маневрових роботах", - розповів він про особливості ведення бізнесу на Дунаї.

Щодо подальшого розвитку перевантажувального терміналу, то в планах - створення складських потужностей з можливістю прийняття вантажів з залізниці. "Ми прагнемо перетворити перевантажувальний термінал на повноцінний, поки що невеликий, елеватор з можливістю ефективного накопичення та відвантаження", - заявив Сергій Калкутін.

Нагадаємо, що в будівництво терміналу компанія інвестувала минулого року 15,5 млн доларів.

Нібулон термінал в Ізмаїлі