Компанія "Нібулон" інвестувала 15,5 млн доларів у налагоджування потужностей з перевалки зернових із залізниці та з автотранспорту на річковий, розповів директор з торгівлі компанії Володимир Славінський.

Про це пише ЦТС з посиланням на Latifundist.

"Нам був потрібен стабільний канал, який би дозволяв регулярно відвантажувати суттєві обсяги. Тому ми сфокусували свою увагу на річці Дунай і на можливості річкових портів Рені та Ізмаїл. Врешті зупинилися на Ізмаїлі", - зазначив він.

За словами Славінського, компанії вдалося знайти надійних партнерів-перевізників річкою на Дунаї. І на сьогодні основним каналом збуту залишається логістичний маршрут доставки зернових в Ізмаїл, завантаження на річковий транспорт, а потім доставка до румунського морського порту Констанца.

"Такий логістичний маршрут дозволяє зберігати гнучкість, витримувати контрактні терміни та контролювати рух товару. Це дає змогу планувати діяльність, обирати оптимальні варіанти експорту", - додав директор з торгівлі компанї "Нібулон".

За останні три місяці компанія експортувала агропродукцію переважно Дунаєм - 70%, решту 30% експортували зерновим коридором.