Угорське місто Веспрем передало чотири пасажирські автобуси на потреби Закарпатської області, розповів голова ОВА Віктор Микита.

Про це пише ЦТС з посиланням на Суспільне.

Автобуси передали Свалявській, Іршавській, Великолучківській та Верхньокоропецькій громадам.

За словами Микити, це вже друга партія автобусів від партнерів з угорського міста.

"Попередні шість ми передали в інші регіони і наступні автобуси, які будемо отримувати, будемо визначати що робити. Можливо, якусь частину передамо на деокуповані території, а якусь частину залишимо на території Закарпаття. Ці чотири автобуси ми передаємо в Мукачівський та Хустський райони. Ми їх передаємо в розпорядження голів територіальних громад. Вони будуть визначати їхнє використання відповідно до дорожньої інфраструктури та потреб населення", - розповів він.

"У нас велика громада, дуже розкидані села. Саме у Великих Лучках, звідки забрали автобус на потреби Збройних Сил одна з найбільших шкіл, там більше тисячі учнів навчається. Близько 240 учнів треба довозити", - розповів голова Великолучківської громади Василь Коштура.

Ще чотири автобуси передадуть угорські партнери на Закарпаття на початку червня, повідомив генеральний консул Угорщини в Ужгороді Йожеф Бачкаі.