Компанія Vopak, постачальник послуг з резервуарного зберігання наливних вантажів, на своєму терміналі у Влардінгені в порту Роттердам провела церемонію відкриття 16 нових резервуарів загальною ємністю 64 тис. куб. м.

Про це пише ЦТС з посиланням на The Maritime Executive.

У нових резервуарах зберігатиметься сировина з відходів для виробництва біодизельного та авіаційного палива, щоб задовольнити зростаючий у Європі попит на енергію з відновлюваних джерел.

Vopak Vlaardingen уклала довгостроковий контракт із Shell про зберігання сировини для переробки на новому заводі Shell у Роттердамі.

Переробний завод стане одним із найбільших у Європі підприємств з виробництва екологічного авіаційного палива (SAF) та дизельного палива з різних відходів (відходи олії для смаження, тваринного жиру).

У компанії наголосили, що термінал Vopak Vlaardingen у порту Роттердам має зручне логістичне розташування для доступу суден, барж, вантажного автотранспорту та залізничних поїздів. 

2021 року Vopak почав перепрофілювати частину свого терміналу для зберігання сировини з відходів для виробництва альтернативного палива. На створення нової інфраструктури було витрачено близько 98,6 млн доларів.