В 2023 році Львів має отримати ще три трамваї "Електрон" за контрактом 2020 року.

Як передає кореспондент ЦТС, про ці плани нагадав керівник департаменту мобільності Львівської міської ради Олег Забарило під час Всеукраїнського форуму міської мобільності.

"Одна з цілей для міста - 100% рухомого складу електротранспорту мають відповідати сучасним стандартам екологічності, ефективності та доступності. Йдеться про оновлення рухомого складу. Львів зараз має ряд проектів стосовно і модернізації рухомого складу, і придбання нових низькопідлогових, зокрема, трамваїв.

Під час воєнного стану місто отримувало від місцевого виробника "Електрон" низькопідлогові трамваї і до кінця року планує отримати ще три одиниці", - зокрема сказав Забарило.

Нагадаємо, що оновлення рухомого складу КП "Львівелектротранс" відбувається за кредитні кошти від Європейського інвестиційного банку (ЄІБ). Місто отримало 12 млн євро кредиту від ЄІБ на закупівлю 10 п’ятисекційних низькопідлогових трамваїв.

У 2020 році ЛКП "Львівелектротранс" провело їх закупівлю у компанії "ЕлектронМаш" загальною вартістю 17,3 млн євро (без ПДВ).

На початку березня 2023 року місто отримало сьомий трамвай за згаданим контрактом. Тоді ж озвучувалася інформація, що решта вагонів мають надійти до червня цього року.