У столиці Польші з 1 травня стартує новий сезон варшавських туристичних ліній - на вулиці міста повернуться історичні автобуси та трамваї, береги Вісли з'єднають пороми, а до водосховища Зегже курсуватиме судно Zefir.

Про це пише ЦТС з посиланням на Warsaw.

1 травня запускають лінію 36 - вона обслуговується ретро-трамваями 13N і 105Na.

Лінія 36 працюватиме з 1 травня по 24 вересня, у неробочі дні. На літніх канікулах (з 26 червня до 3 вересня) лінія курсує щодня. Додаткові дні курсування заплановані на 2 травня та 9 червня.

По вулицях Варшави також почнуть їздити культові Ikarus, вони обслуговуватимуть лінію 100 з 1 травня по 24 вересня у вихідні та канікулярні дні (2 травня, 9 червня та 14 серпня) - кожні 45 хвилин.

У свою чергу, в канікули на рейки вирушать класичні вагони лінії T з 40-х та 50-х. Вони курсуватимуть по суботах та неділях, а також з 24 червня по 3 вересня та додатково 14 серпня. Вагони проектували спеціально для Варшави, але під час Другої світової їх везли до Берліна, а по закінченні війни вони повернулися до столиці.

З травня береги Вісли з'єднають три безкоштовні поромні переправи. Вони курсуватимуть у вихідні з 1 травня по 24 вересня, а також 2 травня та 9 червня. У канікули, з 1 липня до 31 серпня, переправи працюють щодня. Подорожувати поромом можна безкоштовно.

Також Варшава пропонує цілоденний рейс судном Zefir до міста Сероцьк.  У Сероцьку пасажири мають дві години, щоб прогулятися або відпочити на пляжі. Далі судно везе пасажирів назад до Варшави.