В Нідерландах компанія VDL завершила перший у Європі масштабний проект з оновлення акумуляторів електробусів, оновивши таким чином 43 машини, що експлуатуються компанією Hermes в Ейндховені. На автобуси було встановлено абсолютно нові та набагато більші за місткістю акумуляторні блоки (зі 180 до 350 кВт-год).

Як пише ЦТС з посиланням на Sustainable bus, реалізація проекту дозволила збільшити запас ходу електричних автобусів шляхом заміни старих акумуляторів першого покоління, продуктивність яких знизилася після шести років інтенсивного використання.

Відзначається, що батареї першого покоління показали себе дуже добре, сумарно проїхавши понад 18 млн км, але зниження їх продуктивності призвело б до зменшення запасу ходу автобусів, що призвело б до втрати ефективності роботи.

Старі батареї, які були демонтовані з автобусів, продовжать працювати і будуть використовуватися в стаціонарному застосуванні в електромережі в рамках проекту "Анубіс", оптимізуючи ланцюжок сталого використання та відтерміновуючи необхідність їх переробки.

IMG_7242-1920x1080

Наприкінці 2016 року компанія Hermes ввела в експлуатацію 43 електричні 18-метрові автобуси, маючи на той час найбільший парк електробусів у Європі. Це стало наслідком політики уряду Нідерландів, направленої на те, що з 2025 року нові автобуси для громадського транспорту в країні можуть бути лише без викидів.

Читайте також До 2030 року кожен другий міський автобус Німеччини буде електричним