Федеральне міністерство цифрових технологій і транспорту Німеччини виділило 52 транспортним компаніям країни додаткові 270 млн євро на закупівлю автобусів з альтернативними приводами та створення відповідної інфраструктури. Основний акцент відомство робить на придбанні електробусів, які до 2030 року мають скласти половину автобусного парку Німеччини.

Таку інформацію озвучив федеральний міністр у справах цифрових технологій і транспорту Фолькер Віссінґ, пише ЦТС.

"До 2030 року кожен другий міський автобус має бути електричним. Ми підтримуємо транспортні компанії в переобладнанні їхніх автопарків і просуваємо закупівлю автобусів з альтернативними приводами та відповідної інфраструктури. Завдяки нашому фінансуванню кількість екологічно чистих автобусів у найближчі роки збільшиться більш ніж утричі. Програма користується великим попитом - я цьому дуже радий і це свідчить про те, що транспортні компанії роблять ставку на сучасні та кліматично чисті автобуси. З метою захисту клімату, зменшення викидів забруднюючих речовин і зниження шуму ми продовжуватимемо надавати цільові стимули для оновлення автобусного парку," - заявив Фолькер Віссінґ.

Наразі Федеральне міністерство цифрових технологій і транспорту Німеччини фінансує придбання 4200 електробусів за попередніми конкурсами фінансування. Крім електробусів, транспортні компанії Німеччини можуть закуповувати за державні гроші автобуси на біометані, водневі автобуси та батарейні тролейбуси. Фінансування закупівлі нових екологічних автобусів та тролейбусів є частиною федеральної урядової програми захисту клімату до 2030 року, що реалізується в межах урядового Плану захисту клімату до 2050 року та урядового пакету економічних стимулів.

Нагадаємо, Європейська комісія запропонувала поступово вводити більш жорсткі стандарти викидів СО2 для нових міських автобусів та великовантажних авто на період після 2030 року.