Делегація Українського Дунайського пароплавства на запрошення европейських колег відвідала відому австрійську судноверф Österreichische Schiffswerften AG (ÖSWAG).

Про це пише ЦТС з посиланням на інформацію УДП.

Зазначається, що компанії майже 200 років. У другій половині минулого сторіччя австрійці багато будували для СРСР та інших країн соціалістичного табору.

"Заплановані для повної модернізації перші чотири несамохідних судна УДП також побудовані на ÖSWAG", - йдеться в повідомленні. 

Аналогічний проєкт модернізації був успішно реалізований для Болгарії та деяких інших країн.

"Специфіка Дунайського пароплавства у тому, що за останні 40-50 років модернізація взагалі не проводилась. Для наших східноєвропейських колег австрійська верф проводила лише заміну двигунів та деякого іншого обладнання - у випадку суден УДП потрібно зачищати все наповнення, залишивши лише корпус. Єдиний розумний шлях - на базі старих корпусів які добре збереглися створити сучасні судна з новими двигунами, автоматизованою системою управління, новими каютами для екіпажу тощо", - додали в УДП.

Повідомляється, що ÖSWAG зберіг проєкти будівництва суден УДП та готовий створити деталізований перелік робіт, матеріалів, обладнання для виконання проєкту модернізації.

"Це дозволить зрозуміти, який обсяг робіт можна виконати в Україні та сформувати орієнтовний бюджет", - підсумували в пароплавстві.