В результаті заходів, що вживаються литовським національним залізничним вантажним перевізником LTG Cargo щодо припинення спроб обходу білоруськими підприємствами санкційних обмежень, в березні було відхилено 506 заявок на перевезення вантажів залізничним транспортом.

Про це пише ЦТС з посиланням на Спільноту залізничників білорусі.

Відзначається, що більше половини - 258 відхилених заявок - були від білоруських державних компаній. Всього ж у березні з боку білорусі було подано 2391 заявку на залізничні перевезення територією Литви.

Нагадаємо, що з метою запобігання перевезення білоруських підсанкційних вантажів литовський перевізник оновив правила прийому заявок від вантажовідправників та почав застосовувати їх з 1 березня.

До того, в січні-лютому 2023 року LTG Cargo не прийняла близько 9% із 3,7 тис. заявок на перевезення, поданих білоруськими підприємствами. За цей період на територію Литви не пропустили 453 вагони, виявивши, що вони намагалися обійти санкції.

В LTG заявляли, що умовою для повної відмови від білоруських та російських вантажів може стати збільшення спроб відправити до країн Балтії санкційні вантажі, а також неможливість забезпечити дієвий контроль за дотриманням санкцій.