У США в штаті Північна Дакота зійшов з колії поїзд компанії Canadian Pacific, що перевозив небезпечні речовини.

Про це пише ЦТС з посиланням на Railway Gazette.

Залізничний перевізник повідомив, що 31 із 70 вагонів поїзда зійшов з рейок і з деяких вагонів протік рідкий асфальт. 

Через аварію кілька доріг у районі були перекриті. Зазначається, що поблизу аварії немає водних шляхів, тож небезпечні речовини не потрапили до водойм.

Місцева влада та залізниця заявили, що загрози громадській безпеці немає.

Наразі невідомо, що стало причиною сходження з рейок та яка кількість рідкого асфальту вилилася.

Це не перша за останній час велика аварія на залізниці з небезпечними матеріалами в Північній Америці. 3 лютого на кордоні штатів Огайо і Пенсильванія зійшли з рейок близько 50 вагонів-цистерн поїзда, що перевозив вінілхлорид. Аварія призвела до потужної пожежі, на гасіння якої знадобилося кілька діб. Також відбувалася евакуація місцевого населення. Залізничний оператор, що здійснював перевезення, проінформував, що поїзд складався з понад 100 вагонів, з яких у 20 перевозилися небезпечні речовини. За попередньою версією, причиною сходження поїзда стала зламана вісь у одного з вагонів.

Хоча під час аварії ніхто не загинув, інцидент призвів до обговорень можливих наслідків подібних аварій. За приблизними оцінками, 25 млн американців живуть в зоні гіпотетичного вибуху "нафтового поїзда". За даними Міністерства транспорту США, щороку залізницею в країні перевозиться близько 4,5 млн т токсичних хімікатів, і в середньому 12 000 вагонів, що перевозять небезпечні матеріали, проходять через міста щодня.