Компанія PKP Cargo отримала першу партію з дванадцяти двосистемних електровозів Dragon 2 виробництва Newag.

Про це пише ЦТС з посиланням на Railway Gazette.

Нові Dragons 2, оснащені двома системами живлення: 3 кВ постійного струму та 25 кВ змінного струму, будуть курсувати у складі PKP Cargo не лише на польських трасах. Завдяки омологації для Чехії та Словаччини придбані електровози дозволять збільшити продуктивність на зовнішніх ринках, зокрема в Чехії, яка є найбільшим ринком компанії після Польщі.

"Новий рухомий склад відкриває нам додаткові можливості для ефективної конкуренції в Чехії та Словаччині та можливість для розширення в країнах регіону трьох морів", - зазначив президент PKP Cargo Даріуш Селіга.

Поставки Dragon 2 також включають програмне забезпечення та ліцензії, необхідні для експлуатації локомотивів. Крім того, PKP CARGO отримає набір абсолютно нових запчастин і вузлів, що входять до т.зв. аварійного комплекту. Персонал перевізника також пройде навчання та авторизацію з обслуговування та експлуатації локомотивів.

Зрештою парк Dragons 2 PKP Cargo збільшиться до 34 машин. Перші три були придбані та отримані у 2018 році. Через рік компанія підписала контракт з Newag на поставку ще 31 локомотива. Перші сім - версії Dragons з дизельним модулем доступу, які вже використовуються перевізником.

Наразі триває другий етап закупівлі. У 2023 році буде ще дев'ять Dragon 2, а останні три машини Newag будуть доставлені в 2024 році.

Dragons 2 дозволяє поїздам проходити через неелектрифіковані ділянки залізничних шляхів без необхідності заміни локомотива.

Найчастіше Dragons 2 використовуються для руху великовагових поїздів (загальною масою навіть більше 3000 тонн) з такими вантажами, як кам'яне вугілля, руда або щебень.

IMG_4103

IMG_4109 (1)