В Дорогуську відбулася зустріч заступника міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України Сергія Деркача з заступником міністра інфраструктури Польщі Рафалом Вебером. Під час переговорів сторони обговорили інвестиції в дорожню інфраструктуру та питання двостороннього співробітництва у сфері міжнародних автомобільних перевезень.

Про це пише ЦТС з посиланням на Rynek Infrastruktury.

За підсумками зустрічі були представлені інфраструктурні інвестиційні плани, які можуть бути реалізовані у співпраці двох сторін.

Також обговорювалися питання спільної заявки на отримання фінансування від Connecting Europe Facility (CEF) інфраструктурних проектів на кордоні, як автомобільного, так і залізничного.

У червні має бути ухвалене рішення ЄК щодо надання співфінансування для інвестиційних проектів, спрямованих на покращення контролю на переходах Дорогуськ та Медика. Заступники міністрів також обговорили можливість спільної заявки на отримання коштів CEF у рамках наступних конкурсів для співфінансування у 2023 році, метою яких є покращення пропускної спроможності пунктів пропуску та розвиток польсько-українського сполучення на мережі TEN-T.